Прес-центр10 жовтня 2019, 15:10

Платники Станично-Луганського, Біловодського та Міловських районів сплатили понад 10 млн грн на розвиток українського війська

Станом на 01 жовтня 2019 року платники Станично-Луганського.Біловодського та Міловських районів сплатили до бюджету 10,7 млн грн військового збору.

Як повідомив начальник Станично-Луганського управління ГУ ДПС у Луганській області Сергій КАЛІНІН, що порівняно з відповідним терміном минулого року надходження цього платежу зросли на 1,7 млн гривень.

Лише у вересні цьогоріч мешканці регіону сплатили 1,4 млн грн «патріотичного» збору, що на 0,3 млн грн більше, ніж торік.

Зауважимо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків є роботодавці.