Прес-центр7 травня 2020, 16:05

Привітання голови Міловької районної державної адміністрації Віталія Рукавіцина з нагоди Дня пам’яті та примирення та 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

Дорогі ветерани, шановні земляки !

8 і 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Це свято – символ героїчного минулого, величі духу, патріотизму та самовідданості старшого покоління на полях битв і трудовому фронті, день честі і слави наших батьків, дідів і прадідів, величне свято зі сльозами на очах.

Перемога дісталася нам дуже дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників.

Друга світова війна – найкривавіша в історії людства подія, що тривала шість років. Воєнні дії відбувалися на території 40 держав і завдали людству надзвичайних страждань. Значний внесок у перемогу над нацизмом зробила Україна, територія якої із червня 1941-го до жовтня 1944 року була центральною ділянкою всього європейського плацдарму воєнних дій. Під час Другої світової війни Україна зазнала величезних людських та матеріальних втрат.Через тяжкі бої, мільйони жертв прийшла до нас Перемога. Війна двічі вогняним смерчем пройшла над всією Україною. Вона навічно завмерла тут в образі битв, окупації, концтаборів, полону, шибениць, братських могил, нужденного тилу, примусової рабської праці. Вона не оминула жодну сім’ю. Цей смерч забрав понад 10 мільйонів українських життів. Вічна їм слава, вічна їм пам’ять.

Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам’ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях.

Тож у ці дні віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював свободу, захищав рідну українську землю від ворогів. Ми в неоплатному боргу перед синами і дочками України, юність яких жорстоко обірвала війна. Низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення.

Пам’ять про подвиг наших предків вимагає від нас не тільки шанобливого ставлення. Ми повинні бути гідними нащадками покоління переможців, справжніми патріотами своє держави. Ми схиляємо голови перед пам’яттю воїнів, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Вічна їм пам’ять!

Українці були, є і будуть господарями на своїй землі. Правда за нами – тож ми обов’язково здобудемо перемогу в ім’я європейського майбутнього рідної України.

Шановні воїни-визволителі, шановні ветерани, глибока вдячність вам, живіть довго і під мирними небом, бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

Вічна пам'ять загиблим, честь і слава живим героям! Слава Україні!

З повагою,

голова Міловської РДА                                                 Віталій РУКАВІЦИН