Прес-центр14 грудня 2018, 18:12

Рада регіонального розвитку розпочала свою роботу в Міловському районі

Сьогодні, 14 грудня, у Міловому пройшло перше засідання районної Ради регіонального розвитку. Серед основних завдань Ради – підготовка пропозицій щодо напрямів, пріоритетів та механізмів проведення адміністративно-територіальної реформи, вироблення узгодженої позиції щодо ефективного використання економічного потенціалу, підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності району, формування якісного, політично і економічно дієздатного місцевого самоврядування та територіальної організації влади.
Із вступним словом до присутніх звернулися голова райдержадміністрації Артур Король та голова районної ради Юрій Кошута. Зокрема, очільник райдержадміністрації зазначив, що не дивлячись на те, що з 2014 року Міловщина, як і уся Луганська область, живе в умовах війни, район розвивається. Позитивні зміни за ці 5 років відбулися майже в усіх сферах соціально-економічного і культурного життя – освіті, культурі, охороні здоров'я, спорті та ін. Будуються нові об’єкти, ремонтується та реконструюється соціальна інфраструктура.
Артур Станіславович наголосив, що усіма владними органами району проведена певна робота із забезпечення стабільного розвитку економіки, підвищення рівня доходів населення людей, але ще більше необхідно зробити для покращання життя міловчан, для чого потрібні і фінансові ресурси, і людські, та закликав поєднати зусилля влади і громадськості задля досягнення поставлених цілей.
Бурхливо обговорювали члени Ради створення об'єднаної територіальної громади району, висловлюючи свої погляди та власне бачення вирішення питання. Також розглядалися питання кадрового «голоду» в сферах освіти і медицини, забезпечення житлом молодих фахівців, створення нових робочих місць в аграрному комплексі району та інші.
Присутнім було представлено проект перспективного плану розвитку територій району на 2019-201 роки. За підсумками обговорення учасники заходу вирішили провести серед міловчан анкетування, у тому числі і через інтернет-ресурси, щодо суспільного бачення перспектив розвитку Міловщини в цілому та окремих громад, а отримані пропозиції включити до проекту перспективного плану розвитку.
Презентація перспективного плану розвитку територій району на 2019-201 роки відбудеться на наступному засіданні Ради регіонального розвитку в лютому 2019 року.