Прес-центр23 квітня 2020, 16:04

Райдержадміністрація наполегливо рекомендує міловчанам утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні

Про це йшлося сьогодні, 23 квітня, на засіданні оперативного штабу з протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території Міловського району.
Голова штабу – голова райдержадміністрації Віталій Рукавіцин наголосив, що райдержадміністрації спільно з органами місцевого самоврядування району потрібно продовжувати проводити з населенням інформаційно – роз'яснювальну  роботу щодо заборони відвідування кладовищ у традиційні поминальні дні, а також можливість здійснення молитовного згадування померлих родичів і друзів в інші дні впродовж року відповідно до церковних традицій.
За результатами обговорення органам місцевого самоврядування району доручено невідкладно вжити заходів щодо заборони відвідування міловчанами кладовищ, місць окремих поховань у традиційні післяпасхальні (післявеликодні) поминальні дні, крім випадків здійсненням поховання померлого за умовами ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.
Також селищному та сільським головам рекомендовано закрити для відвідування кладовища на період карантинних обмежень, крім випадків здійснення поховання померлого за умовами ритуальних обрядів з дотриманням вищезазначених протиепідемічних правил.
Забезпечуватимете охорону громадського порядку на території кладовищ району Міловський відділ поліції.
Райдержадміністрація наполегливо звертається до міловчан утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні для відвернення загрози, забезпечення власної безпеки і здоров’я та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Закликаємо мешканців району з розумінням поставитися до цієї ситуації.