Прес-центр4 лютого 2020, 16:02

У Міловській райдержадміністрації проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

31 січня 2020 року Марківським міжрайонним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області ініційовано та проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Міловській районній держадміністрації, з питання заходів профілактики високопатогенного грипу птиці.

У засіданні взяли участь представники районної державної адміністрації, спеціалісти Держпродспоживслужби, а також представники поліції, лісомисливського господарства та інші.

На території Міловського району не має промислових птахогосподарств, тому основну увагу приділено проведенню роз’яснювальної роботи серед населення щодо небезпеки грипу птиці.

Проінформовано про діагностичну та профілактичну роботу серед населення. Фахівці Держпродспоживслужби готові надавати консультативну допомогу, активно взаємодіяти з районною державною адміністрацією, селищної та сільськими радами, керівниками лісомисливських угідь. Акцентовано увагу на необхідності об’єднати зусилля, щоб в разі виявлення зупинити поширення вірусу грипу птиці на території Міловського району.

Комісія також обговорила алгоритм реагування на випадки загибелі птиці та механізми сповіщення відповідальних служб. Щоб не допустити до споживача ймовірно зараженої продукції, прийнято рішення посилити контроль за обігом продукції птахівництва.