Прес-центр12 лютого 2020, 14:02

У Міловській райдержадміністрації проведено засідання Круглого столу на тему: «Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах АПК, закладах СКС. Причини та події, що призвели до настання нещасних випадків»

11 лютого 2020 року, в залі засідань Міловської районної державної адміністрації було проведено засідання Круглого столу на тему: «Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах АПК, закладах СКС. Причини та події, що призвели до настання нещасних випадків».

Відкрила засідання Круглого столу керівник апарату Міловської районної державної адміністрації Галина Усачова, яка повідомила присутнім порядок денний круглого столу та оголосила питання, які розглядатимуться.

В обговоренні цього важливого питання взяли участь соціальні партнери – фахівці Державної служби України з питань праці та Фонду соціального страхування України а також керівники підприємств та організацій району.

В своєму виступі головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Луганській області Коваль О.Ю. надав інформацію щодо стану травматизму по Україні та зокрема в Луганській області за 12 місяців 2019 року, звернувши увагу на збільшення кількості випадків смерті на виробництві від ДТП та серцево-судинних захворювань та наголосив на необхідності проходження працівниками попереднього та періодичного медичних оглядів з метою попередження випадків смерті від загального захворювання під час виконання трудових обов’язків. Також ознайомив присутніх про обставини та причини резонансних нещасних випадків зі смертельним наслідком, що сталися за минулий рік на території Луганської області та відповів на питання стосовно проведення перевірок з питань охорони праці на підприємстві, термін усунення порушень, виявлених під час перевірки, функціонування служби охорони праці на підприємстві.

Страховий експерт з охорони праці Біловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області Сокирка О. І. наголосила на важливості проведення постійної профілактичної роботи як один з головних важелів впливу на зниження рівня виробничого травматизму. Розповіла про види інструктажів та охарактеризувала кожен з них за характером і часом проведення.

Крім того, страховий експерт з охорони праці розповіла, хто може отримати соціальну послугу з медичної реабілітації в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду, відповіла на питання присутніх та надала друковану продукцію «Хто може отримати соціальну послугу з медичної реабілітації в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду».

Слухачі активно залучалися до обговорюваних питань, тож час, відведений для проведення заходу, сплинув непомітно.

На завершення керівник апарату Міловської районної державної адміністрації Галина Усачова побажала присутнім успіхів у вдосконаленні профілактичної роботи з попередження нещасних випадків та професійним захворювань. Адже важливо пам'ятати, що дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров'я працівників та найціннішого - людського життя.