Прес-центр31 жовтня 2019, 11:10

У Міловській райдежадміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

30 жовтня 2019 року під головуванням заступника голови райдержадміністрації голови державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Олександра Альчакова відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Міловській районній державній адміністрації на якому вирішувалися питання щодо зняття карантинних обмежень по сказу тварин на території смт. Мілове та прилеглих територій, а також питання виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних заразних хвороб тварин на 2019 рік.

Заступник голови ДНПК при Міловській районній державній адміністрації Ірина Мельник ознайомила членів комісії з ситуацією, що склалася в Луганській області та Міловському районі щодо профілактики основних заразних хвороб тварин та боротьби з ними. Інформувала комісію щодо вжитих заходів проти сказу на території смт. Мілове. Вона зазначила, що в 2019 році для профілактики сказу на території Луганської області Головному управлінню Держпродспоживслужби в Луганській області з Державного бюджету України планується виділити кошти на 253 тис. доз пероральної антирабічної вакцини для імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Імунізація тварин на території Міловського району буде проводитися наземним розподілом принад з подальшим контролем ефективності вакцинації.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Міловській районній державній адміністрації врахувавши надану Іриною Мельник інформацію прийняла рішення:

  • скасувати карантинні обмеження по сказу тварин на території смт Мілове Міловської селищної ради та прилеглих до нього лісомисливських угідь;

  • з метою виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних заразних хвороб тварин на 2019 рік організувати проведення в лісомисливських угіддях району кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, шляхом наземного розподілу принад з вакциною, з залученням до організації заходів голів селищної та сільських рад, ДП «Біловодське лісомисливське господарство», Міловської районної організації УТМР, ГО «Мисливсько-спортивний клуб «Байбак».