Прес-центр11 грудня 2017, 17:12

У райдержадміністрації обговорено питання соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Питання соціального захисту громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи обговорили сьогодні, 11 грудня, у райдержадміністрації.
Відповідно до Указу Президента України в Україні щорічно, 14 грудня,  у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, вшановують учасників ліквідації наслідків аварії.
Як зазначив голова райдержадміністрації Артур Король, ця страшна техногенна аварія забрала життя багатьох людей, спричинила радіаційне забруднення значної території нашої держави, яке продовжує негативно впливати на здоров’я людей та довкілля.
У Міловському районі на 1 грудня 2017 року обліковується 83 особи, що постраждали внаслідок катастрофи, з яких першу категорію мають 26 осіб, другу – 28 осіб, третю – 16 осіб. 3 особи мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи, 5 дітей (віком від 14 до 18 років) віднесені до категорії потерпілих. Також у районі проживає 5 родин, які отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.
Відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» у Міловському районі діє комплексна районна програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016 – 2020 роки, основною метою якої є покращення медичного обслуговування та вирішення соціальних проблем громадян цієї категорії.
Заходи програми фінансуються з державного, обласного та районного бюджетів. У цьому році профінансовано майже 271 тис. грн. Кошти спрямовувались на медичне обслуговування громадян, оздоровлення в санаторно – курортних закладах, продуктові набори та інші заходи програми.