Прес-центр18 грудня 2017, 16:12

У райдержадміністрації презентовано проект Програми економічного і соціального розвитку району на 2018 рік

Сьогодні, 18 грудня 2017 року, відбулось засідання колегії райдержадміністрації, під час якого було розглянуто проект Програми економічного і соціального розвитку Міловського району на 2018 рік.
Презентуючи проект, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світлана Гармаш відзначила, що головною метою Програми є створення умов для динамічного, збалансованого розвитку району, активізації економічної діяльності, підвищення рівня життя населення, додержання гарантованих державою соціальних та інших стандартів для кожного громадянина.
Для розвитку економіки Міловського району визначаючим чинником, в першу чергу, є робота агропромислового комплексу. Тому в наступному році планується збільшення виробництва продукції рослинництва, забезпечення потреб району власним продовольчим зерном.
Ще одним з пріоритетних напрямів в досягненні стабільного соціально-економічного розвитку району є інвестиційна діяльність. У 2018 році прогнозується залучити обсяг інвестицій в сумі 65,208 млн грн, що на 1,4%  більше до очікуваного рівня 2017 року.
Діяльність сфери охорони здоров'я у наступному році буде спрямована на реалізацію медичної реформи в закладах первинної медико-санітарної ланки, у тому числі реорганізацію фельдшерсько-акушерських пунктів у лікарські амбулаторії.
 Планується створити та розпочати роботу опорної школи на базі Міловської гімназії з двома філіями в селах району. Продовжиться робота щодо організації оздоровлення та літнього відпочинку учнів та дітей пільгових категорій.
Протягом 2018 року буде продовжена робота по збереженню культурної спадщини, забезпеченню культурного розвитку та виховання населення, підтримці аматорів художньої самодіяльності.
Діяльність спортивних організацій буде направлена  на цілеспрямований розвиток фізично-оздоровчої та спортивно - масової роботи з населенням району.
Реалізація запланованих завдань у соціальній та економічних сферах району протягом 2018 року буде здійснюватися через державні та регіональні цільові програми, фінансування яких передбачено обласним, районним бюджетом та шляхом залучення коштів міжнародної технічної допомоги.
Завершуючи виступ, Світлана Олександрівна зазначила, що забезпечити виконання заходів програми та досягнути певних результатів протягом 2018 року можливо тільки завдяки спільним зусиллям та злагодженій роботи структурних підрозділів райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, установ, організацій та підприємств району.
Обговоривши питання, члени колегії прийняли рішення подати проект Програми на розгляд сесії районної ради.