Прес-центр21 листопада 2017, 17:11

У райдержадміністрації розглянуто проект районного бюджету-2018

Сьогодні, 21 листопада 2017 року, у райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Артура Короля відбулося за­сідання колегії. У її роботі взяли участь голова районної ради Юрій Кошута, заступники голови райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівники підприємств, ус­танов і організацій смт Мілове.
Відкриваючи засідання, Артур Станіславович привітав присутніх із Днем Гідності та Свободи, що відзначається у нашій країні вже 4-й рік.
Про проект районного бюджету на наступний рік та основні етапи його формування розповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Лідія Дуднік. Вона зазначила, зокрема, що збільшення доходної частини районного бюджету-2018 проти цьогорічної пропонується у розмірі 17%. Наразі обсяги базової дотації, додаткової дотації, медичної та освітньої субвенції включаються до прогнозних показників районного бюджету на рівні 2017 року.
Фінансовий ресурс районного бюджету на наступний рік дасть змогу забезпечити фінансування захищених статей. Лідія Анатоліївна підкреслила, що усі показники у проекті бюджету є прогнозними та будуть уточнюватися після прийняття Державного бюджету на наступний рік.
   Про стан зайнятості населення району доповіла директор районного центру зайнятості Олена Міняйлова, зауваживши, що на цей час центр зайнятості надає повний набір послуг для незайнятих осіб та осіб, що мають статус безробітного, щодо професійного навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації, консультування та працевлаштування. Фахівці центру активно співпрацюють з роботодавцями з питань заповнення вакансій, участі безробітних у громадських роботах.
Начальник відділу культури райдержадміністрації Оксана Дубук під час розгляду питання про реалізацію державної політики у сфері культури закладами культури у цьому році акцентувала увагу присутніх на проблемах цієї галузі, що потребують нагального вирішення. Це і вкрай низька матеріально-технічна база сільських закладів культури, що не оновлювалася з 90-х років, і відсутність кадрового потенціалу, замале фінансування сільських бібліотек і клубів тощо. Оксана Петрівна зазначила, що відділ культури активно співпрацює з органами місцевого самоврядування району у напрямку вирішення проблемних питань.
З усіх розглянутих питань членами колегії були прийняті відповідні рішення.