Прес-центр11 березня 2020, 11:03

Управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в Луганській області поперджає

Сигнальне повідомлення  № 2 від 10 березня 2020 р.
 
      З настанням теплої погоди (температура повітря +6 - +80С), до, або на початку розпускання бруньок проти зимуючих шкідників плодових та ягідних культур (щітівок, кліщів, попелиць, листоблішок, листокруток та інших) провести обприскування інсектицидами, а проти борошнистої роси та парші – фунгіцидами.
      Препарати,  які будуть застосовуватися для обробок, повинні бути зареєстровані та дозволені до використання в Україні.
 
 
Сигнальне повідомлення  № 3 від 10 березня 2020 р.
          Незвично тепла погода сприяла ранній активізації шкідників. Початок живлення хлібної жужелиці на посівах озимої пшениці виявляється з 5- го березня. За умов теплої погоди (середньодобова температура 9-100С) буде проходити масове живлення шкідника.
      Необхідно провести обстеження посівів озимих зернових культур (особливо по стернових попередниках) та при виявленні 2 – 3 личинок шкідника на 1 м. кв. провести захисні заходи, використовуючи зареєстровані та дозволені до використання в Україні препарати.
 
Сигнальне повідомлення  № 4 від 10 березня 2020 р.
         З 9 - го березня спостерігається початок заселення посівів озимого ріпаку хрестоцвітими блішками. За умов теплої та сухої погоди шкідники будуть масово заселяти посіви озимого ріпаку, а також сходи редиски, капусти.
      Необхідно постійно обстежувати посіви  та при виявленні заселення 5 - 10 % рослин шкідником  в кількості 3-5 жуків на рослину обробити  інсектицидами згідно «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».
 
Головний спеціаліст,
державний фітосанітарний
інспектор відділу контролю
за обігом засобів захисту рослин
управління фітосанітарної безпеки
ГУ Держпродспоживслужби
в Луганській області                                                               Тетяна ДЗЮБА