Прес-центр6 листопада 2019, 15:11

Увага! Розпочато кампанію з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Марківським міжрайонним управлінням починається кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.
Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

З метою виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних заразних хвороб тварин прийнято рішення починаючи з 30 жовтня розпочати проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території району.

Робота буде проводитись групами в складі спеціалістів ветеринарної медицини, користувачами мисливських угідь в Міловському районні. На території мисливських угідь буде розкладання принад з вакциною.
Приманка безпечна, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула із вакциною проти сказу.

Прохання до жителів: при виявленні приманки не брати їх руками і не переносити їх з місця на місце, тим більше додому. Особливо застерегти дітей, при знайденні приманок з вакциною не гратись з нею, а тим більше не пробувати, не розламувати.