Прес-центр31 cічня 2020, 09:01

«Вчимося захищати себе від насильства»

Насильство – це будь-які навмисні дії однієї людини по відношенню до іншої, які порушують її конституційні права й свободи і наносить їй моральну шкоду, шкоду її фізичному та психічному здоров’ю.

Види насильства:

ФІЗИЧНЕ НАСИЛЬСТВО – умисне нанесення побоїв, тілесних ушкоджень, що може призвести або призвело до травмування, порушення фізичного чи психічного здоров’я, нанесення шкоди честі та гідності, в окремих випадках, до смерті постраждалої.

ПСИХОЛОГІЧНЕ НАСИЛЬСТВО – насильство, пов'язане з дією однієї особи або групи осіб на психіку іншої особи шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування, якими навмисно спричиняється емоційна невпевненість, нездатність захистити себе та може завдаватися або завдається шкода психічному здоров'ю.

ЕКОНОМІЧНЕ НАСИЛЬСТВО – умисне позбавлення однією особою або групою осіб іншої людини або групи людей житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалі мають передбачене законом право.

СЕКСУАЛЬНЕ НАСИЛЬСТВО – протиправне посягання однієї особи або групи осіб на статеву недоторканість іншої людини, а також дії сексуального характеру щодо неповнолітнього (-ої).

Так, з метою попередження, виявлення та профілактики насильства серед неповнолітніх 30 січня 2020 року , спеціалістом управління соціального захисту населення Міловської райдержадміністрації було проведено бесіди з учнями 7-8 класів Міловської гімназії на теми: «Насильство в сім’ї: як діяти, щоб захиститися», «Попередження домашнього насильства», «Насильство: види, причини, шляхи подолання», «Булінг в школі».

У ході зустрічі було обговорено: форми шкільного булінгу, класифікацію видів булінгу, соціальну структуру булінгу, типові риси учнів «булі» та жертв.

Також під час заходів серед учнів було розповсюджено інформаційні буклети, в яких зазначено контактні телефони служб підтримки для постраждалих від боулінгу , домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!

Насильству та жорстокому поводженню можна запобігти, а у випадку коли вони трапляються, на них треба ефективно та негайно реагувати!