Прес-центр22 липня 2020, 16:07

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ РДА З ПРЕДСТАВНИКАМИ FSD UKRAINE - ШВЕЙЦАРСЬКИЙ ФОНД З ПРОТИМІННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ

22 липня у Міловській районній державній адміністрації відбулася зустріч заступника голови райдержадміністрації Ольги НАЗАРЕНКО з представниками групи інформування про мінну небезпеку FSD Ukraine Швейцарський фонд з протимінної діяльності в Україні.
Керівник групи інформування FSD Ukraine Катерина ГРИБІНІЧЕНКО в рамках реалізації проекту інформування ознайомила присутніх з напрямками діяльності організації.
FSD працює з початку 2015 року в Україні з метою запобігання подальшим жертвам в зонах мінування, збільшуючи поінформованість жителів небезпечних зон про ризики вибухонебезпечних дій на сході України. Групи інформування FSD Ukraine Швейцарський фонд з протимінної діяльності в Україні проводять активну роз'яснювальну роботу.
Операції мобільних груп розпочалися з вивчання вибухонебезпечних боєприпасів у постраждалих від конфлікту районах Луганської та Донецьої областях. Операціями керував оперативний штаб у Слов'янську за підтримки адміністративного штабу в Києві.
Пізніше, у 2017 році, FSD встановив комплексну здатність до розмінування, яка використовує регіональні сили безпеки та допомагає їм очищати постраждалі від конфлікту райони від вибухових залишків. FSD проводив різні заходи протимінної діяльності, включаючи освіту з небезпеки щодо вибухових засобів, а також проводив нетехнічне розслідування.
При спілкуваннях з жителями населених пунктів області представники FSD Ukraine неодноразово бачили, що деякі люди досить-таки безтурботно ставляться до вибухонебезпечних предметів. Тож, з метою зниження ризику ураження від мін та боєприпасів, що не вибухнули, підвищення обізнаності молоді, формування навичок безпечної поведінки благодійною організацією «Швейцарський фонд з протимінної діяльності FSD в Україні» реалізує проект «Інформування про мінну небезпеку в Луганській області».
Враховуючи те що на території Луганської області вже сьомий рік поспіль йдуть воєнні дії, залишаються снаряди та міни, що тихесенько лежать в землі та чекають свого часу, пані Катерина ГРИБІНІЧЕНКО запропонувала Ользі Володимирівні провести навчальні семінари для робітників сільськогосподарських підприємств, що працюють в полях, дітей у школах та садочках та для дорослих у громадських центрах, сільських радах чи на зборах громад в рамках реалізації проекту «Інформування про мінну небезпеку в Луганській області» з метою недопущення ураження населення від мін та боєприпасів, що не вибухнули.