Прес-центр10 липня 2017, 16:07

Відбулося районне свято Івана Купала

7 липня 2017 року в селі Калмиківка на березі річки Комишна відбулося районне свято Івана Купала. Ініціаторами проведення районного свята виступили – Стрільцівська сільська рада, відділ культури райдержадміністрації та Калмиківський сільський Будинок культури. Свято в с. Калмиківка проводиться вже не в перший раз, але цього року воно вже стало дійсно районним. На святі були присутні трудові колективи організацій, установ, підприємств, селищна та сільські ради, мешканці та гості району.
До присутніх звернувся господар села - Олександр Полонський, який зауважив, що кожного року вже стало традицією зустрічати свято Івана Купала на березі мальовничої річки Комишна. Побажав гарного настрою не тільки сьогодні, а й кожного дня.
Також Міловщину привітав голова районної ради Юрій Кошута. За вагомий внесок у розвиток та відродження національної свідомості на Міловщині, примноження надбань національної культури та спадщини українського народу, з нагоди участі у  районному заході –  свята Івана Купала, дипломами та подарунками було нагороджено районний та сільські клубні заклади. 
На святі виступили аматорські художні колективи сіл та району, які відтворили колорит купальської ночі. Концерт продовжувався більше двох годин. Фінальним акордом свята стали традиційні купальські ігри та забави, у яких взяли участь всі присутні.
Велику увагу людей привернув Нептун, який зненацька приплив на човні до берега та завітав на свято. Яскравий захід пройшов на високому організаційному та художньому рівні.
Кульмінацією свята стало  спалення Купальського вогнища, яке об’єднало всіх присутніх навколо себе.
Всі присутні на святі мали змогу безкоштовно відвідати польової каші.
Закінчився захід феєрверком та святковою дискотекою.