Прес-центр2 липня 2020, 15:07

Відбувся районний семінар клубних працівників

01 липня в районному Будинку культури відбувся семінар з керівниками клубних закладів Міловського району.
         Відкрила семінар – начальник відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Дубук. Семінар розпочався з церемонії нагородження. У лютому місяці Луганським обласним центром народної творчості проводився обласний конкурс інноваційних проектів, в якому взяв участь Калмиківський СБК. За рішенням журі Калмиківський СБК посів ІІІ місце. Директору закладу Ользі Білоус  вручено диплом та цінний подарунок від Луганського ОЦНТ.
         Приємною подією стало оголошення результатів проведення літнього етапу обласного фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest», в якому творчі колективи району прийняли активну участь. За рішенням журі, аматорські колективи та окремі виконавці посіли такі призові місця:
         в номінації «обрядові, родино-побутові дійства» - І місце посів театральний гурток «Маска» Новострільціського СБК.
         в номінації «народний танець» - ІІ місце посів танцювальний колектив «Натхнення» Новострільцівського СБК;
         в номінації «народна пісня» - ІІІ місце посіла солістка Калмиківського СБК Марія Хрипко;
         в номінації «сучасне декоративно-ужиткове мистецтво» - І місце посіла майстер Ганна Омелявна.
         У ході семінару учасники розглянули та обговорили ряд питань порядку денного: прийняття участі всіх клубних закладів у відбірковому турі регіонального етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості, підготовки творчих колективів до щорічного районного огляду-конкурсу самодіяльної творчості «Мій край – моя земля», ведення основної клубної обліково-звітної документації.
         Методист районного Будинку культури Людмила Безрук  розповіла про методику діяльності клубних формувань в установах клубного типу, про діяльність любительських об'єднань  і клубів за інтересами.
            По завершенню наради клубні працівники обговорили проблемні питання, побажали один одному успіхів у роботі.