Прес-центр17 cічня 2018, 13:01

Юрій Гарбуз доручив посилити контроль за незаконним продажем алкогольних і тютюнових товарів неповнолітнім

Таке доручення голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації дав в.о. начальника Головного управління ДФС у Луганській області Ользі Височиній під час апаратної наради.
Сьогодні керівник Головного управління  ДФС у Луганській області доповіла про  результати роботи управління за 2017 рік. Особливу увагу було присвячено питанням дотримання вимог податкового та іншого законодавства в частині обігу підакцизних товарів.
Вона зазначила, що ГУ ДФС у Луганській області у 2017 році здійснено 195 перевірок у сфері контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, під час яких зафіксовано 186 порушень.
За результатами перевірок було виявлено 25 випадків продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. За вчинені правопорушення застосовано штрафні санкції на 170 тис. гривень, анульовано 15 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та шість ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.
Також з торгової мережі під час перевірок вилучено спирту на суму 308,37 тис. гривень, алкоголю – на 3006,18 тис. гривень та пального – на 2500,00 тис. гривень.
Крім цього, встановлено 16 фактів безліцензійної роздрібної торгівлі тютюновими виробами, виявлено вісім порушень щодо роздрібної торгівлі цигарками без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку та 15 порушень щодо роздрібної  торгівлі тютюновими виробами за цінами, які є вищими від максимальних роздрібних цін, встановлених виробниками або імпортерами.
Так, підрозділами ДФС у Луганській області було вилучено цигарок на загальну суму 12,846 млн гривень.
Порівняно з минулим роком, було виявлено на 33 % більше фактів безліцензійної роздрібної торгівлі тютюновими виробами, кількість встановлених фактів торгівлі тютюновими виробами без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку зросла на 60 %.
Загальна кількість результативних перевірок у 2017 році збільшилась на 15,5 % і склала 171 результативну перевірку проти 148 перевірок у 2016 році.
Усього нараховано штрафних санкцій на загальну суму 3840,19 тис. гривень.