Прес-центр30 квітня 2020, 16:04

Затверджені плани децентралізації

29 квітня Кабінет Міністрів України затвердив перспективний план формування територій громад Луганської області.
«Це наближує нас до завершення реформи децентралізації і формування правильних, оптимальних планів адміністративно територіального устрою нашої держави», – зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він підкреслив, що вже затверджені плани пройшли не один раунд перемовин та дискусій і в підсумку повинні забезпечити формування спроможних громад.
Урядом були враховані всі пропозиції робочої групи з питань удосконалення адміністративно-територіального устрою Луганської області. В тому числі, включення частини земель Мирнодолинської громади вздовж русла р. Сіверського Дінця до земель Лисичанської громади, а іншої частини до Сєвєродонецької громади.
Тож, в області передбачене утворення 37 спроможних об’єднаних територіальних громад, які охоплюють всю територію, в тому числі й тимчасово непідконтрольну. Зокрема, на підконтрольній території, це Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжанська, Станично-Луганська, Нижньотеплівська, Широкинська, Сватівська, Коломийчиська, Кремінська, Красноріченська, Нижньодуванська, Новоайдарська, Щастинська, Біловодська, Білокуракинська, Старобільська, Шульгинська, Чмирівська, Марківська, Міловська, Троїцька, Лозно-Олександрівська, Новопсковська, Білолуцька, Попаснянська, Гірська ОТГ.
«Ми задоволені тим, що прийнято компромісне, зважене рішення і майже всі громади, які останніми роками підтверджували свою спроможність, нарешті отримали новий поштовх до розвитку і певну верифікацію на нинішньому етапі децентралізації», - підкреслив керівник Луганського РО Програми U-LEAD Ігор Агібалов.

За матеріалами сайту ULEAD - https://www.facebook.com/ULEADLuhansk/posts/3486302984717425