Прес-центр21 березня 2018, 16:03

Зустріч учнівської молоді з прикордонниками - учасниками антитерористичної операції

 

21 березня 2018 року до Міловської гімназії на зустріч з учнями 8-11 класів завітали голова Міловської райдержадміністрації Артур Король, заступник Східного регіонального управління з персоналу Олег Бурда та заступник начальника штаба регіонального управління, полковник  Юрій Зайцев. Артур Станіславович розпочав зустріч, представивши гостей, які були учасниками бойових дій, захищали цілісність України і сьогодні продовжують свою службу у збройних силах.

 Юрій Олександрович розповів учням про надзвичайний випадок, коли 40 українських прикордонників на пункті пропуску «Маринівка» у червні 2014 року зупинили колону військової техніки та живої сили ворога, яких було в декілька разів більше наших прикордонників – близько 500 чоловік.

І хоч застава була зруйнована, прикордонники захопили трофеї - зброю, Камаз, обшитий бронелистами, БТР та КРаЗ. Наші прикордонники мали тільки декілька поранених, в той час як ворог мав великі втрати вбитими.

Олег Вікторович теж розповів про бої, які вели прикордонники біля Станиці Луганської, в яких брав участь і Артур Станіславович.  Незважаючи на мінометні обстріли, вони не залишили своїх позицій, хоча захисна лісосмуга була майже знищена. В цих боях воїни  отримали поранення.

Учнів захопила цікава розповідь, вони задавали питання про службу у сучасних збройних силах, цікавилися, як бойові дії вплинули на їхній світогляд.

В кінці зустрічі учні отримали від прикордонників солодкі подарунки.

Ця зустріч була дуже цікавою, а розповіді учасників бойових дій дуже вразили учнів та мали великий вплив щодо формування в них патріотизму, любові до своєї Батьківщини.